Ribiški Tabor mladih 2022 v Preserju: Uspeh, Navdušenje in Mladinska Ribiška Tradicija



Preserje, 18.7.2022 - Letošnji Ribiški tabor mladih, ki ga je organiziralo Ribiško društvo RD Šempeter, se je izkazal za pravo mladinsko ribiško praznovanje na idiličnih ribnikih Preserje. S 60 nadobudnimi mladimi ribiči in ribičkami se je tabor razvijal od vročega ponedeljka do osvežujočega sredinega popoldneva, pustivši za seboj sledi smeha, zabave in novih znanj.

Mentorji, ki so bili ključnega pomena za uspeh tabora, so s svojo predanostjo in znanjem poskrbeli, da so mladi udeleženci doživeli nekaj posebnega. V treh dneh so se mladi ribiči ne le zabavali ob ribolovu, temveč so se tudi učili o ekologiji, naravi, vodi, ribah in celotnem ekosistemu ribiškega okolja. Takšno celostno izobraževanje je postalo prepoznavna značilnost Ribiškega društva RD Šempeter.

Besedilo ob videoposnetku, ki ga je delilo društvo, priča o trudu mentorjev in o ponosu, ki ga čutijo do svojega dela. Izpostavili so povečanje števila udeležencev vsako leto, kar kaže na uspešno privabljanje mladih k ribolovu in ohranjanju ribiške tradicije v Preserju. Starši so izrazili hvaležnost do mentorjev za trud, ki ga vlagajo v tabor, kar dodatno potrjuje njihovo predanost mladinski izobraževalni dejavnosti.

Posebno zahvalo so namenili tudi podjetjema Decathlon Slovenija in Monster Bite, ki sta s svojimi donacijami v obliki majic in brisač prispevali k prijetnemu vzdušju in povezanosti udeležencev tabora. S tovrstnim sodelovanjem podjetij se kaže tudi širša družbena odgovornost in podpora mladinskim in športnim dejavnostim.

Ribiško društvo RD Šempeter skozi svoj Ribiški tabor mladih ne le izobražuje bodoče generacije ribičev, temveč krepi tudi povezanost in skupnost med mladimi ter spodbuja spoštovanje do narave in okolja. Društvo Preserje.si izrekamo iskreno čestitko za uspešno izveden tabor in za njihovo predanost ohranjanju mladinske ribiške tradicije v Preserju.

Objavite komentar

0 Komentarji