O nas: Za skupnostno ustvarjanje lepega in varnega kraja


V srcu slikovitega kraja Preserje se odvija zgodba o združevanju, sodelovanju in ljubezni do domačega kraja. Skupina krajanov se je združila z namenom izboljšanja življenja v naselju in uresničitve vizije, kjer skupnost sobiva v harmoniji z naravo in se združuje za boljšo prihodnost.

Motivacija za to pobudo je bila želja po aktivnem sodelovanju pri oblikovanju okolja, v katerem živijo. Ena od ključnih prioritet je izboljšanje prometne infrastrukture. V kraju še ni pločnikov ob glavni cesti, prav tako ni prehoda za pešce ali krožišča, ki bi omogočalo varno gibanje in povezovanje skupnosti. Skupina krajanov si bo prizadevala za uresničitev teh projektov v sodelovanju z lokalnimi oblastmi.

Ponosni so na to, da lahko prispevajo k oblikovanju boljše prihodnosti za svoj kraj. Želijo si varno okolje, kjer lahko otroci in starejši brezskrbno sprehajajo po pločnikih, kjer so ceste varne za vse udeležence in kjer lahko skupaj sobivamo v harmoniji z naravo.


Poleg skrbi za prometno infrastrukturo bodo krajani izvajali tudi različne projekte za olepšanje okolice. Ena od značilnosti kraja Preserje so idilični Preserski ribniki, ki so pravi naravni biser. Skupina bo spodbujala aktivno vključenost krajanov pri ohranjanju narave in lepote ribnikov ter organizirala dogodke, ki združujejo skupnost in poudarjajo pomen sobivanja z okolico.

V okviru te pobude se bodo odvijale prostovoljske akcije, delavnice in dogodki, ki prispevajo k povezovanju skupnosti in izboljšanju kakovosti življenja v Preserju. Vsi krajani so vabljeni, da se pridružijo prizadevanjem in aktivno sodelujejo pri ustvarjanju prijetnega, varnega in skupnostno povezanega kraja Preserje.

Skupina krajanov ostaja zavezana svojemu poslanstvu in bo nadaljevala prizadevanja za izboljšanje življenja v Preserju. Vabijo vse krajane, da se pridružijo skupnosti, ki dela za boljšo prihodnost, in s skupnimi močmi soustvarjajo domače okolje, v katerem se bomo vsi počutili doma.

Objavite komentar

0 Komentarji