Uspešno obujanje tradicije: Spuščanje Gregorčkov na Malih Ribnikih v Preserjah


 
Preserje, Slovenija – V preteklem vikendu so se prebivalci in obiskovalci Preserja zbrali ob Malih Ribnikih Preserskih jezer, kjer so Turistično društvo Braslovče in Ribiška družina Šempeter organizirala nepozaben dogodek "Z gregorčki pomladi naproti." V sijajnem ambientu naravne lepote so ladjice, izdelane iz naravnih materialov, nežno plule po vodi, pri čemer so lučke dodajale poseben čar.

Dogajanje se je odvilo v sproščenem vzdušju, polnem smeha, ustvarjalnosti in tradicionalnega duha. Udeleženci, ki so prinesli svoje ročno izdelane gregorčke, so se pomerili v spretnostih izdelave plovil, ki ne potonejo. Turistično društvo Braslovče je pred dogodkom podarilo lučke, ki so ožarile pot gregorčkom, in tako še povečalo čarobnost trenutka.

Narava Malih Ribnikov je poskrbela za idilično ozadje dogodka, ki je združil različne generacije in ustvaril priložnost za sproščeno druženje. Udeleženci so izrazili navdušenje nad obudijo tradicije spuščanja gregorčkov ter se strinjali, da je to odlična priložnost za povezovanje skupnosti in ustvarjanje lepih spominov.

"Z gregorčki pomladi naproti" je tako postal nepozaben dogodek, ki bo ostal vtisnjen v spomine vseh, ki so se udeležili. Turistično društvo Braslovče in Ribiška družina Šempeter sta s tem dogodkom uspešno obudila starodavno tradicijo ter obenem prispevala k ohranjanju kulturne dediščine in povečanju družabnosti v Preserju. Vzpodbudimo lahko le nadaljnje organizacije takšnih prireditev, ki oživljajo duh preteklosti in hkrati prinašajo radost v sedanjost.

Objavite komentar

0 Komentarji