Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč: Klic k varnejšemu prometu v Preserjah


Preserje, 17. november 2023, A.K. – Ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč se krajani Preserij v občini Braslovče glasno zavzemajo za večjo varnost na svojih cestah. Kljub idilični pokrajini in gostoljubnosti lokalne skupnosti, se soočajo s pomanjkanjem osnovne prometne infrastrukture, kar postavlja vprašanje, ali so njihove ceste resnično varne.

Preserje, majhno naselje v spodnji Savinjski dolini, se spopada s pomanjkanjem pločnikov, prehodov za pešce ter ustrezne dostopnosti do avtobusne postaje. V središču teh pomislekov je najbolj prometna cesta v zgornjo Savinjsko dolino, kjer varnost postane ključnega pomena, še posebej ob hitrem tempu sodobnega prometa.



Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč je postal priložnost za krajane Preserij, da izrazijo svoje skrbi in apelirajo na lokalne oblasti ter pristojne institucije, naj posvetijo pozornost njihovi infrastrukturni problematiki.

Pomanjkanje pločnikov in prehodov za pešce:

V kraju, kjer vsakdanje poti vključujejo sprehode ob glavni cesti, se krajani soočajo z izzivom varnega premikanja pešcev. Pomanjkanje pločnikov in prehodov za pešce postavlja v nevarnost tako otroke, ki se odpravljajo v šolo, kot tudi starejše prebivalce, ki si želijo mirne hoje po svojem kraju.



Težave na najbolj prometni cesti:

Glavna cesta, ki vodi skozi Preserje, je ne le prometna žila kraja, temveč tudi vir zaskrbljenosti zaradi pomanjkanja ustreznih pešpoti. Krajani izpostavljajo težave pri dostopu do avtobusne postaje, kar posebej prizadene tiste, ki so odvisni od javnega prevoza.



Apel k varnejšim cestam:

Ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč so se krajani Preserij združili v apelu k lokalnim oblastem. S sporočilom, ki odmeva po lokalnih medijih, izražajo svoje želje po večji varnosti na cestah. Krajani naselja Preserje poudarjamo: "Naslovili smo svoje skrbi in želje. Ne želimo zgolj opozarjati na težave, ampak sodelovati pri iskanju rešitev."



Krajani v prvi vrsti za varnost:

Krajani naselja Preserje se aktivno vključujejo v prizadevanja za večjo varnost v kraju. Organizirajo sestanke z lokalnimi oblastmi, sodelujejo v iniciativah za izboljšanje prometne infrastrukture ter spodbujajo skupnost k ozaveščanju o varnosti na cestah.



Klic k skupnosti in solidarnosti:

Krajanke in krajani Preserij se obračajo na svojo lokalno skupnost in solidarnost, da bi skupaj dosegli spremembe. Ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč pozivajo k sodelovanju in podpori, da bi njihove ceste postale varnejše za vse.

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč je tako postal priložnost za ozaveščanje in aktivno delovanje lokalne skupnosti, ki si prizadeva za varnejše ceste in trajnostno prihodnost svojega kraja.



Objavite komentar

0 Komentarji