Uspešno Državno prvenstvo gluhih v športnem ribolovu ob ribniku Preserje



Preserje, Slovenija – Ob sončnem vikendu, natančneje v soboto, 1. julija, je ob idiličnem Ribniku Preserje blizu Braslovč odmevala športna vnema, saj je potekalo državno prvenstvo v športnem ribolovu. Organizirano s strani Društva oseb z okvaro sluha celjske regije v sodelovanju z Ribiško družino Šempeter in Športno zvezo gluhih Slovenije, je prvenstvo privabilo 25 ribičev iz osmih društev gluhih Slovenije, ki so tekmovali za prestižen naslov državnega prvaka v posamezni in ekipni kategoriji.

V zgodnjih urah so se ribiči zbrali ob Ribniku Preserje, pripravljeni na vznemirljiv dan športnega ribolova. Tekmovanje je bilo izjemno dinamično, saj so se tekmovalci pomerili z izbranimi vabami in strategijami, da bi zvabili največje ribe iz mirne vode ribnika.

Tekmovanje ni bilo zgolj športno, temveč tudi priložnost za druženje, izmenjavo izkušenj in okrepitev prijateljskih vezi med člani društev gluhih iz različnih delov Slovenije. Vzdušje ob ribniku je bilo polno smeha, pozitivne energije in športnega duha.

Predsednik Društva oseb z okvaro sluha celjske regije je povedal: 

Organizacija državnega prvenstva v športnem ribolovu nam omogoča, da združimo ljubitelje ribolova iz skupnosti gluhih po vsej Sloveniji. To je priložnost za povezovanje, izmenjavo izkušenj ter krepitev naše ribiške skupnosti."


Poleg posameznih tekmovalcev so ekipe tekmovalcev prav tako zelo vztrajale v boju za ekipni naslov državnega prvaka. Rezultati in zmagovalci bodo znani v prihodnjih dneh, vendar je že zdaj jasno, da je bilo državno prvenstvo ob Ribniku Preserje uspešno tekmovanje in praznik športnega duha med gluho skupnostjo.

Društvo Preserje.si čestita vsem sodelujočim tekmovalcem ter se zahvaljuje organizatorjem za trud in izvedbo odličnega državnega prvenstva v športnem ribolovu ob čudovitem Ribniku Preserje.

Objavite komentar

0 Komentarji